Yalnız Mesajı Göster

Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz )



Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz )

Gereçler:
175 gr un
25 gr mısır unu
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılacak
5 yemek kaşığı süt
kırılmış ya da file badem
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm çapındaki teneke kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu eleyin Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin ve şekeri karıştırın Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ekleyin Kalıba boşaltıp üzerine kıyılmış badem serpişitirin Kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin Pişme süresinin ortasında fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin Fırında çıkarıp, 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın

NOT: Ağaç kavununu baharatçılardan sağlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla