Konu
:
Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz )
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz )
Bademli Madeira Keki Tarifi ( Portekiz )
Gereçler:
175 gr un
25 gr mısır unu
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılacak
5 yemek kaşığı süt
kırılmış ya da file badem
Ağaç kavunu kabuğu
15 cm
çapındaki teneke kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın
Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu eleyin
Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin ve şekeri karıştırın
Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin
Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ekleyin
Kalıba boşaltıp üzerine kıyılmış badem serpişitirin
Kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin
Pişme süresinin ortasında fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin
Fırında çıkarıp, 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
NOT: Ağaç kavununu baharatçılardan sağlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul