Yalnız Mesajı Göster

Bademli Mereng Tarifi ( Fransa )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Mereng Tarifi ( Fransa )



Bademli Mereng Tarifi ( Fransa )

10 Yumurta akı
150 gr makinadan çekilmiş badem
500 gr pudra şekeri
50 gr nişasta
1 paket vanilya

Porselen bir kasede yumurta akları katı kar haline getiriniz
Pudra şekeri ve nişastayı da ekleyiniz
Çekilmiş badem karıştırarak ilâve ediniz
Vanilya serpiniz
Bademli mereng karışımını yağlanmış, unlanmış tartölet kalıplarında veya içine kâğıt yayılmış küçük kalıplara dökünüz Sıcak fırında orta ısı derecesinde yavaş yavaş ağzı açılmadan 1/2 saat pişiriniz

Not: Bademli mereng hamuru karışımına 100-150 gr küçük küçük kırılmış bisküvi ilâve ederek kalıplara koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla