Yalnız Mesajı Göster

Mandalina Şekerlemesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalina Şekerlemesi Tarifi



Mandalina Şekerlemesi Tarifi

5-6 adet mandalinayı soyunuz
Suyunu akıtmadan dilim dilim ayırınız
Bir karış boyunda çok ince ve yuvarlak ve uçları sivri tahtadan yapılmış çubuklara dilimlerin kabuğa gelen yönlerinin ortalarından saplayınız ve birer kalburun deliklerine çubukların alt taraflarını sokup diklemesine durdurunuz
İki saat kadar böylece bırakınız
Sonra şekeri yakmadan akide kıvamına getirip bir miktar bekletiniz Sıcaklığı biraz geçtikten sonra çubuklardan tutup vemandalinaları şekere batırıp hemen çıkarınız
Kalburun deliklerinden, önce yapıldığı gibi, çubukları diklemesine durdurunuz Soğumaya bırakınız
Soğuyunca parmak ile yavaş yavaş iterek dilimleri, değneklerden tabağa düşürüp düzgünce diziniz

Not: Şekerlemenin daha lezzetli olması için, nandalinaların kabuğunu döverek suyunu sıkmalı ve bu suyu batırılacak şekere karıştırmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla