Konu
:
Mandalina Şekerlemesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mandalina Şekerlemesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalina Şekerlemesi Tarifi
Mandalina Şekerlemesi Tarifi
5-6 adet mandalinayı soyunuz
Suyunu akıtmadan dilim dilim ayırınız
Bir karış boyunda çok ince ve yuvarlak ve uçları sivri tahtadan yapılmış çubuklara dilimlerin kabuğa gelen yönlerinin ortalarından saplayınız ve birer kalburun deliklerine çubukların alt taraflarını sokup diklemesine durdurunuz
İki saat kadar böylece bırakınız
Sonra şekeri yakmadan akide kıvamına getirip bir miktar bekletiniz
Sıcaklığı biraz geçtikten sonra çubuklardan tutup vemandalinaları şekere batırıp hemen çıkarınız
Kalburun deliklerinden, önce yapıldığı gibi, çubukları diklemesine durdurunuz
Soğumaya bırakınız
Soğuyunca parmak ile yavaş yavaş iterek dilimleri, değneklerden tabağa düşürüp düzgünce diziniz
Not: Şekerlemenin daha lezzetli olması için, nandalinaların kabuğunu döverek suyunu sıkmalı ve bu suyu batırılacak şekere karıştırmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul