Yalnız Mesajı Göster

Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs )



Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs )

Gerekenler:
50 Adet taze ceviz
2-2,5 bardak seker
50 badem (kabuklari soyulmus ve yagsiz tavada 1-2 dkkizartilmis)
2 limon suyu
1-2 yk karanfil
1-2 tarcin
1 avuc sönmüs kirec
istenirse 1 yaprak güldamlasi

Yapilisi:
Cevizlerin kabuklari soyulur her iki ucundan centik atilir ve su dolu kovaya birakilir (Dikkat! mutlaka eldiven giyiniz yoksa elleriniz kahverengi boyanir Ne yaparsaniz faydasiz temizleyemezsiniz!) 6 gün boyunca gün asiri suyu degistirilir6 gün suyun icine kirec karistirilir ve cevizler bu suda bir gece bekletilir Ertesi gün iki uc kere sudan gecirilen cevizler su dolu bir tencerede kaynatilir ve suyu süzülür
Bu islem 2 kere tekrarlanir Ücüncu kere cevizler iyice yumusayana kadar kaynatilir
Suyu süzülür ve sogumaya birakilir Sogutulan cevizlerin herbirinin icine bademler yerlestirilir
Cevizler bos bir tencereye konur ve üzerine sekeri eklenir Kendi suyunu cikarana kadar (geceden sabaha) beklenir
Tekrar kaynatmadan önce bu sefer karanfili,tarcini ve güldamlasi eklenir, kaynayinca limonu da katilir
ve bir iki tasim kaynatildiktan sonra alti kapatilir Bu arada kullanilacak kavanozlar yikanir kaynatilir ve
firinda cok düsük isida kurutulur Macunlar henüz sicakken, sicak olan kavanozlara doldurulur, kapaklari kapatilir ve ters cevrilerek sogumaya birakilir Soguyunca serin ve kuru bir yerde bir yila kadar bozulmadan saklanabilir Tabii o gune kadar cevizler bitmemisse!

Alıntı Yaparak Cevapla