Konu
:
Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs )
Yalnız Mesajı Göster
Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs )
Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs )
Gerekenler:
50 Adet taze ceviz
2-2,5 bardak seker
50 badem (kabuklari soyulmus ve yagsiz tavada 1-2 dk
kizartilmis)
2 limon suyu
1-2 yk karanfil
1-2 tarcin
1 avuc sönmüs kirec
istenirse 1 yaprak güldamlasi
Yapilisi:
Cevizlerin kabuklari soyulur her iki ucundan centik atilir ve
su
dolu kovaya birakilir
(Dikkat! mutlaka eldiven giyiniz yoksa elleriniz kahverengi boyanir
Ne yaparsaniz faydasiz temizleyemezsiniz!)
6 gün boyunca gün asiri suyu degistirilir
6
gün suyun icine kirec karistirilir ve cevizler bu suda bir gece bekletilir
Ertesi gün iki uc kere sudan gecirilen cevizler su dolu bir tencerede kaynatilir ve suyu süzülür
Bu islem 2 kere tekrarlanir
Ücüncu kere cevizler iyice yumusayana kadar kaynatilir
Suyu süzülür ve sogumaya birakilir
Sogutulan cevizlerin herbirinin icine bademler yerlestirilir
Cevizler bos bir tencereye konur ve üzerine sekeri eklenir
Kendi suyunu cikarana kadar (geceden sabaha) beklenir
Tekrar kaynatmadan önce bu sefer karanfili,tarcini ve güldamlasi eklenir, kaynayinca limonu da katilir
ve bir iki tasim kaynatildiktan sonra alti kapatilir
Bu arada kullanilacak kavanozlar yikanir kaynatilir ve
firinda cok düsük isida kurutulur
Macunlar henüz sicakken, sicak olan kavanozlara doldurulur, kapaklari kapatilir ve ters cevrilerek sogumaya birakilir
Soguyunca serin ve kuru bir yerde bir yila kadar bozulmadan saklanabilir
Tabii o gune kadar cevizler bitmemisse!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul