Konu
:
Çikolatalı Ve Portakallı Kat Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Ve Portakallı Kat Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Ve Portakallı Kat Pasta Tarifi
Çikolatalı Ve Portakallı Kat Pasta Tarifi
Gereçler:
200 gr un
50 gr kakao
200 gr tereyağı ya da margarin
150 gr şeker
2 çay kaşığı portakal kabağı rendesi
100 gr pekmez
1 yumarla, hafifçe çırpılacak
İçi ve üstü:
200 gr tereyağı
400 gr şeker, elenmiş
3 yemek kaşığı portakal suyu
Çikolata kartları
Portakal şekerlemeleri
20 cm
çapındaki kalıbı yağlayıp dibine yağlanmış yağlı kağıt yerleştirin
Un ve kakaoyu eleyin
Tereyağı ya da margarin, şeker ve portakal kabuğu rendesini krem haline getirin
Yumurtaları çırpıp, bir kaşık elenmiş un ve kakao karışımı ekleyin
Kalan unu da karıştırıp, yedirin
Hazırlanan tepsiye dökün ve 1+1/4 saat ve bastırıldığında tekrar kabarıklığına dönüşecek duruma gelene dek pişirin
5 dakika kalıpta beklettikten sonra kalıptan çıkarın
Üstünü süslemeden birkaç gün hava sızdırmayan teneke bir kutuda saklamalısınız
Yağ, şeker ve portakal suyunu krem haline getirin
Keki üç eşit daireye kesin
Alt iki kata krem sürdükten sünra üçüncü katı da üstüne yerleştirin
Kalan kremayı kenarlara sürün ve kenar bölümleri çikolata kurtların içinde yuvarlayın
Kalan kremanın bir bölümünü torba ile süslemeleri sıkmak için ayırıp, pastanın üstüne sürün
Torba ile süslemeleri yapıp, portakal şekerlemeleri ya da benzeri şeylerle güzel bir görünüm verin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul