Yalnız Mesajı Göster

Gaziantep Usulü Sütlaç Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gaziantep Usulü Sütlaç Tarifi



Gaziantep Usulü Sütlaç Tarifi

MALZEMELER:
BİR ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
BİR LİTRE SÜT
BİR BARDAK SU
BİR BARDAK ŞEKER

ÖNCELİKLE BİR BARDAK SU VE SÜTÜ DERİNCE BİR KABA KOYUP KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM
DAHA SONRA AYIKLAYIP YIKADIĞIMIZ PİRİNÇLERİ KAYNAMAKTA OLAN SÜTE İLAVE EDELİM
PİRİNÇLER İYİCE PİŞİP KIVAM ALINCA ŞEKERİNİ İLAVE EDİP OCAKTAN ALIP KASELERE DOLDURALIM

Gaziantep Usulü Sütlaç Tarifi

Malzemeler
1 kg süt,
1 kahve fincanı pirinç,
1 su bardağı su,
1 su bardağı şeker,
İsteğe göre tarçın

HAZIRLANIŞI:
Pirinçler ayıklanıp yıkanır 1 kilo süte 1 bardak su ile şeker katılır Pirinçler yumuşayıp süt koyulaşıncaya kadar pişirilir (yaklaşık 1 saat) Hazırlanan sütlaç, küçük kaselere konulur, üzerleri tarçınla süslenir ve soğuması için bir tezgaha dizilir Sütlaç soğuk soğuk servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla