Konu
:
Gaziantep Usulü Sütlaç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gaziantep Usulü Sütlaç Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gaziantep Usulü Sütlaç Tarifi
Gaziantep Usulü Sütlaç Tarifi
MALZEMELER:
BİR ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
BİR LİTRE SÜT
BİR BARDAK SU
BİR BARDAK ŞEKER
ÖNCELİKLE BİR BARDAK SU VE SÜTÜ DERİNCE BİR KABA KOYUP KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM
DAHA SONRA AYIKLAYIP YIKADIĞIMIZ PİRİNÇLERİ KAYNAMAKTA OLAN SÜTE İLAVE EDELİM
PİRİNÇLER İYİCE PİŞİP KIVAM ALINCA ŞEKERİNİ İLAVE EDİP OCAKTAN ALIP KASELERE DOLDURALIM
Gaziantep Usulü Sütlaç Tarifi
Malzemeler
1 kg
süt
,
1 kahve fincanı
pirinç
,
1 su bardağı su,
1 su bardağı şeker,
İsteğe göre tarçın
HAZIRLANIŞI:
Pirinçler ayıklanıp yıkanır
1 kilo
süt
e 1 bardak su ile şeker katılır
Pirinçler yumuşayıp
süt
koyulaşıncaya kadar pişirilir (yaklaşık 1 saat)
Hazırlanan
süt
laç, küçük kaselere konulur, üzerleri tarçınla süslenir ve soğuması için bir tezgaha dizilir
Sütlaç soğuk soğuk servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul