Konu
:
Çilek Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çilek Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilek Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
Çilek Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
1 lt
süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
60-70 gr
tereyağı
Çilek sosu için;
200-250 gr
çilek
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Tereyağını tatlıyı yapacağınız tencerede eritin
Yağa unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun
Daha sonra bir çırpma teli yardımıyla sütü ve şekerini de ilave edin
Muhallebi kıvamını alana kadar bu şekilde pişirmeye devam edin
Son olarak ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin ve 4-5 dk
kadar mikserle çırpın
Islatılmış borcama döküp ılıdıktan sonra buzdolabında soğutun
Çilekli sos tarifi; Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin
Yayvan tabanlı bir tencerede ya da tavada kısık ateşte şekeri eritin
Üzerine tereyağını ekleyin
Daha sonra mutfak robotundan geçirdiğiniz püreyi ekleyerek sosu hazırlayın
Tatlı soğuduktan sonra çilekli sosla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul