Yalnız Mesajı Göster

Çilek Soslu Tavuk Göğsü Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilek Soslu Tavuk Göğsü Tarifi



Çilek Soslu Tavuk Göğsü Tarifi

1 lt süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
60-70 gr tereyağı
Çilek sosu için;
200-250 gr çilek
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Tereyağını tatlıyı yapacağınız tencerede eritin Yağa unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun
Daha sonra bir çırpma teli yardımıyla sütü ve şekerini de ilave edin Muhallebi kıvamını alana kadar bu şekilde pişirmeye devam edin
Son olarak ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin ve 4-5 dk kadar mikserle çırpın Islatılmış borcama döküp ılıdıktan sonra buzdolabında soğutun
Çilekli sos tarifi; Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin
Yayvan tabanlı bir tencerede ya da tavada kısık ateşte şekeri eritin Üzerine tereyağını ekleyin Daha sonra mutfak robotundan geçirdiğiniz püreyi ekleyerek sosu hazırlayın
Tatlı soğuduktan sonra çilekli sosla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla