Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Kivili Alman Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Kivili Alman Pastası Tarifi



Çilekli Kivili Alman Pastası Tarifi

Malzemeler :
  • 1 Çay B Su
  • 1 Çay B Sıvıyağ
  • 1 Çay B Süt
  • 1 Çay B Toz Şeker
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Yaş Maya
  • Alabildiği Kadar Söke Un
Kreması İçin:
  • 3 Su B Süt
  • 1 Su B Toz Şeker
  • 3 Çorba K Söke Un
  • 1 Çorba K Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
  • Çilek
  • Kivi
  • Pudra Şekeri
Hazırlanışı
  • Karıştırma kabına suyu, sıvıyağı, sütü, yumurtaları alın ve çırpın Toz şekeri, yaşmayayı ve alabildiği kadar unu ilave edin
  • 12yemek kaşığı un yeterli olacaktır İyice yoğurduktan sonra 8 bezeye ayırın Yağlanmış fırın tepsisine dizin 50 derecelik fırında mayalanmaya bırakın
  • Mayalandıktan sonra 180 derecelik fırında pişirin Fırından çıktıktan sonra bıçakla ağızlarını hafif kesin
  • Kreması için; sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyun Çırpma teliyle karıştırarak pişirin Kıvamı koyulaşınca altını kapatın ve soğutun
  • Ağızlarını kestiğiniz ekmeklerin içine krema sürün Çileği ve kiviyi dilimleyin
  • Kremanın üzerine meyveleri yerleştirin
  • Son olarak da üzerine pudra şekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla