Yalnız Mesajı Göster

Vanilyalı Ay Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Ay Tarifi



Vanilyalı Ay Tarifi

MALZEMESİ
1 Çay bardağı pudra şekeri (yarısı içine, yarısı üstüne)
1 Çay bardağı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Yeterince marmelât veya şekerle dövülmüş iç fındık

YAPILIŞI
1Margarini, zeytinyağını, sütü, yoğurdu ve şekerin yarısını, bir kap içinde karıştırınız,
2Unu yavaş yavaş ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız ve 5-10 dakika dinlendiriniz,
3Hamur tahtasında, merdane ile 1/2 cm kalınlığında açınız ve 7-cm karelik parçalar halinde kesiniz
4İç kısmına biraz vanilyalı marmelât veya şekerle iyice dövülmüş iç fındık koyunuz,
5Köşeden başlıyarak sarınız
6Ay şekli vererek yağlanmış tepsiye diniz ve orta ısı derecesinde fırında, pembeleşinceye kadar pişiriniz
7Fırından çıkarınca üstlerine vanilyalı pudra şekeri serpiniz ve servis tabağına diziniz

Alıntı Yaparak Cevapla