10-29-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı Ay Tarifi
Vanilyalı Ay Tarifi
MALZEMESİ
1 Çay bardağı pudra şekeri (yarısı içine, yarısı üstüne)
1 Çay bardağı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Yeterince marmelât veya şekerle dövülmüş iç fındık
YAPILIŞI
1 Margarini, zeytinyağını, sütü, yoğurdu ve şekerin yarısını, bir kap içinde karıştırınız,
2 Unu yavaş yavaş ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız ve 5-10 dakika dinlendiriniz,
3 Hamur tahtasında, merdane ile 1/2 cm kalınlığında açınız ve 7-cm karelik parçalar halinde kesiniz
4 İç kısmına biraz vanilyalı marmelât veya şekerle iyice dövülmüş iç fındık koyunuz,
5 Köşeden başlıyarak sarınız
6 Ay şekli vererek yağlanmış tepsiye diniz ve orta ısı derecesinde fırında, pembeleşinceye kadar pişiriniz
7 Fırından çıkarınca üstlerine vanilyalı pudra şekeri serpiniz ve servis tabağına diziniz
|
|
|