Yalnız Mesajı Göster

Vanilyalı Ay Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Ay Tarifi



Vanilyalı Ay Tarifi

275 gram un
200 gram tereyağı
150 gram pudra şekeri
100 gram ceviz
yarım portakal kabuğu rendesi

Hamur tahtasına unu eleyiniz Üzerine tereyağını bıçakla ince ince kıyarak ilâve ediniz Cevizleri havanda dövünüz Pudra şekeri, vanilya ve portakal kabuğunu da katınız Hepsi birlikte iyice yoğrularak bir hamur elde ediniz Fındık büyüklüğündeki parçalara ayırarak, ay şekli veriniz Hafif hararetli fırında 10 dakika kadar pembeleştiriniz Daha sonra vanilya karıştırılmış pudra şekerine bulayınız ve soğutmaya koyunuz

Alıntı Yaparak Cevapla