Konu
:
Vanilyalı Ay Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vanilyalı Ay Tarifi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Vanilyalı Ay Tarifi
Vanilyalı Ay Tarifi
275 gram un
200 gram tereyağı
150 gram pudra şekeri
100 gram ceviz
yarım portakal kabuğu rendesi
Hamur tahtasına unu eleyiniz
Üzerine tereyağını bıçakla ince ince kıyarak ilâve ediniz
Cevizleri havanda dövünüz
Pudra şekeri, vanilya ve portakal kabuğunu da katınız
Hepsi birlikte iyice yoğrularak bir hamur elde ediniz
Fındık büyüklüğündeki parçalara ayırarak, ay şekli veriniz
Hafif hararetli fırında 10 dakika kadar pembeleştiriniz
Daha sonra vanilya karıştırılmış pudra şekerine bulayınız ve soğutmaya koyunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul