Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi



Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi

Kabağı el ayası büyüklüğünde parçalara doğramalı Yıkayıp muntazam surette bir tepsiye dizmeli Üzerini örtecek kadar su ve arzuya göre, az veya çok şekerini de atmalıdır Kabaklar, iyice haşlanıp suyunu çekince, indirip soğutmalıdır Kabuğu soyulup sade yenildiği gibi, dövülmüş ceviz ve fındıkla birlikte yenilmesi daha güzel olur

Not: Çerkeş kabağı isminin verilmesine sebep, Çerkeslerin çoğunlukla yerleşmiş bulundukları «Adapazarı'nda» kabak mahsûlünün verimli olmasıdır Halk lisanında, bu kabağa (helvacı kabağı) denilir

Alıntı Yaparak Cevapla