Konu
:
Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi
Çerkez Kabağı Tatlısı Tarifi
Kabağı el ayası büyüklüğünde parçalara doğramalı
Yıkayıp muntazam surette bir tepsiye dizmeli
Üzerini örtecek kadar su ve arzuya göre, az veya çok şekerini de atmalıdır
Kabaklar, iyice haşlanıp suyunu çekince, indirip soğutmalıdır
Kabuğu soyulup sade yenildiği gibi, dövülmüş ceviz ve fındıkla birlikte yenilmesi daha güzel olur
Not: Çerkeş kabağı isminin verilmesine sebep, Çerkeslerin çoğunlukla yerleşmiş bulundukları «Adapazarı'nda» kabak mahsûlünün verimli olmasıdır
Halk lisanında, bu kabağa (helvacı kabağı) denilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul