Yalnız Mesajı Göster

Frambuazlı Muzlu Tartolet Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazlı Muzlu Tartolet Tarifi



Frambuazlı Muzlu Tartolet Tarifi

Hamur Malzemesi:

125 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
215 gr un
55 gr pudra şekeri

Kreması:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri İçin:

1 paket tart jölesi
Frambuaz, muz

Yapılışı

1 Bir kaba unu, pudra şekerini alın Tereyağı ve yumurta sarısını ilave ederek hamuru yoğurun Zamanınız varsa hamurun ağzını kapatıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin
2 Daha sonra hamuru tartölet kaıplarınızın sayısı kadar bezelere bölerek açın ve kalıplara yerleştirin Hamurları ara ara çatalla delerek üzerine kuru bakliyat serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin Pişen hamurların üzerindeki bakliyatları alın ve soğumaya bırakın
3 Kremayı hazırlamak için; un, şeker, yumurta ve sütü küçük bir tencerede çırpın Ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin Ocaktan almadan tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın ve ocağı kapatın
4 Hazırladığınız kremayı tartların içine paylaştırın
5 Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın
6 Frambuaz ve muzları kremanın üzerine dizerek jöleyi meyvelerin üzerine gezdirin Buzdolabında soğutup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla