Konu
:
Elmalı Pötibör Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Pötibör Tart Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Pötibör Tart Tarifi
Elmalı Pötibör Tart Tarifi
1 paket Ülker Çifte kavrulmuş Pötibör
1,5 paket Ülker sade Pötibör
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşatılmış Teremyağ
2-3 çorba kaşığı süt
3 adet sert elma
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz
Bisküvileri mutfak robotunuzda çekerek un haline getirin
1 çay fincanı kadarını ayırıp kalanını hamur kabına alın
Teremyağını ilave edip hamur yoğurur gibi karıştırarak yağı bisküvilere yedirin
Tart hamuru kıvamını alacak şekilde gerektiği kadar ( bir kaç kaşık) süt ekleyip yoğurun
18-20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp bisküvi hamurunu içine düzgünce yayın
Buzdolabında 20 dakika bekletin
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın
Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alıp üzerine 2 kaşık tozşeker serpin
Orta ateşte karıştırarak 5 dk pişirin
Ocaktan alıp tarçın, toz bisküvi ve cevizi elmaya ilave edip kırıştırın
Tart hamurunu buzdolabından çıkarın
Ilık elmalı karışımı içine yayın ve sıcak fırına verip 15 dakika pişirin
Soğuyunca dilimleyip servis yapın
Not: Dilerseniz bu tartı üzerine 1 top vanilyalı dondurma koyarak ılık servis yapabilirsiniz
Çayın yanında ve günün her saatinde ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul