Konu
:
Kabuk Kavurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabuk Kavurma Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabuk Kavurma Tarifi
Kabuk Kavurma Tarifi
Malzemesi:
1/2 kg kuru kayısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1
yemek
kaşığı tuzsuz tereyağı
1 su bardağı su
2 adet kabuk tarçın
Hazırlanışı:
Kayısılar, kaynamış suda 15 dakika kadar bekletildikten sonra yıkanıp suyu süzülür
Tencereye dizilip üzerine toz şeker, kabuk tarçın ve su ilave edilip ocağın altı yakılır
Ağır ateşte kaynamaya bırakılan kayısılar, suyunu çekene kadar pişirilir
Tereyağı tavada eritilip kayısıların üzerine dökülür
Kayısılar, her iki tarafı tereyağında çevrildikten sonra servis tabağına alınır
Piştikten sonra üzerine çekilmiş ceviz serpiştirilen kayısı kabak kavurma, ılık olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul