Konu
:
Krem Brule Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Krem Brule Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Brule Pasta Tarifi
Krem Brule Pasta Tarifi
Malzeme:
700 gram krema
200 gram süt
100 gram toz şeker
5 adet yumurta
4 adet yaprak jelatin
75 gram bitter çikolata
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin
Süt ve kremayı bir tencereye alıp kaynamaya bırakın
Vanilyayı ekleyip karıştırın
Başka bir kapta toz şeker ve yumurtaları çırpın
Sütlü karışım kaynama noktasındayken şekerli yumurta karışımına ilave edin
Karıştırarak 1-2 dakika daha ateşte beklettikten sonra tencereyi ocaktan alın
Hazırlanan malzemeyi iki eşit parçaya bölün
İlk yarsına erimiş bitter çikolata diğer yarısına fıstık ezmesi ilave edin
Daha önceden ıslatılıp eritilen yaprak jelatini eşit miktarda her iki karışıma ilave edip karıştırarak yedirin
Pasta çemberine önce çikolatalı karışımı yayıp buzlukta sertleşmesini sağlayın
Üzerine fıstıklı karışımı yayıp ikinci katın da sertleşmesi için buzlukta 1 saat kadar bekletin
Pastanın üzerini çikolata ile süsleyin
Dolapta bir süre beklettikten sonra servis yapın
Yeşil fıstık ezmesi bulamayanlar antepfıstığını iyice ezme haline gelinceye kadar robottan geçirerek fıstık ezmesi elde edebilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul