Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Sufle Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Sufle Tarifi



Kayısılı Sufle Tarifi

THY Skylife

Malzemesi:
500 gr süt
125 gr toz şeker
100 g tereyağı
150 gr un
5 adet yumurta
200 gr kayısı

Hazırlanışı:
Süt ve şeker tencereye alınıp ocakta kaynamaya bırakılır Başka bir tencerede tereyağı eritilip un azar azar yedirilir, ağır ateşte unu iyice kavurduktan sonra kaynayan süt üzerine dökülür Kaşık yardımı ile karıştırılarak hamur iyice pişirilir, ocağın altı kapatılıp kenara alınır, yumurtaların sarı ve beyazları ayrılır Hamur soğuyunca sarısı hamura yedirilir Yumurta beyazı kar gibi oluncaya kadar kabartılır Kayısılar ince ince doğranır Hazır olan hamura önce kayısıları sonra yumurta beyazı yedirilir Sufle kabı tereyağ ile yağlanıp toz şeker serpiştirilir, sonra karışım sufle kaplarına paylaştırılır Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirilir Sıcak olarak servis edilir

Not: isteğe bağlı olarak pudra şekeri ve krema ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla