Konu
:
Kayısılı Sufle Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Sufle Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Sufle Tarifi
Kayısılı Sufle Tarifi
THY Skylife
Malzemesi:
500 gr süt
125 gr toz şeker
100 g tereyağı
150 gr un
5 adet yumurta
200 gr kayısı
Hazırlanışı:
Süt ve şeker tencereye alınıp ocakta kaynamaya bırakılır
Başka bir tencerede tereyağı eritilip un azar azar yedirilir, ağır ateşte unu iyice kavurduktan sonra kaynayan süt üzerine dökülür
Kaşık yardımı ile karıştırılarak hamur iyice pişirilir, ocağın altı kapatılıp kenara alınır, yumurtaların sarı ve beyazları ayrılır
Hamur soğuyunca sarısı hamura yedirilir
Yumurta beyazı kar gibi oluncaya kadar kabartılır
Kayısılar ince ince doğranır
Hazır
olan hamura önce kayısıları sonra yumurta beyazı yedirilir
Sufle kabı tereyağ ile yağlanıp toz şeker serpiştirilir, sonra karışım sufle kaplarına paylaştırılır
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirilir
Sıcak olarak servis edilir
Not: isteğe bağlı olarak pudra şekeri ve krema ile servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul