Konu
:
Vişneli Kedidilli Jöleli Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Kedidilli Jöleli Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Kedidilli Jöleli Pasta Tarifi
Vişneli Kedidilli Jöleli Pasta Tarifi
1 paket Pınar labne peynir
200 ml ve ayrıca 250 ml Pınar vişne suyu
800 ml Pınar süt
2 silme yemek kaşığı dolusu nişasta
3 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı toz şeker
1 paket yani 24 adet kedi dili
1 paket tart jölesi
1) 800 ml süt ve 200 ml vişne suyunu bir tencereye koyuyoruz
( Toplam 1 litre olacak) Üstüne 1 su bardağı toz şekeri, un ve nişastayı ekliyoruz
İçine el blendırını daldırıp bir güzel karışmasını sağlıyoruz
Ocağın üstüne alıp muhallebi kıvamına gelip, koyulaşıp pof pof edene kadar pişiriyoruz
2) Pişirdiğimiz muhallebinin içine tekrar el blendırını daldırıp iyice çırpıyoruz
Aynı zamanda biraz da soğumasını sağlıyoruz
En az 5 dakika çırpın
İçine bir paket Pınar labneyi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
3) Dikdörtgen borcama bir sıra kedidili diziyoruz
Üstüne labneli muhallebimizi döküyoruz
Sonra tekrar bir sıra daha kedidili dizip tekrar muhallebi döküyoruz
Muhallebiniz çok olduysa fazlasını kaselere döküp öyle de yiyebilirsiniz
Son derece lezzetli bir muhallebi oluyor
3) Pastamız soğurken (tart jölesini arkasındaki tarife göre) Jöleyi bir pişirme kabına alıp, içine 2 silme yemek kaşığı toz şeker koyup , karıştırıyoruz
Üstüne 250 ml vişne suyu ilave ediyoruz
Ocağın üstüne alıyoruz
Jöle kaynayıncaya ve 1 dakika kadar daha pişiriyoruz
Sonra 1 dakika kadar soğutup, soğumuş olan pastamızın üstüne döküyoruz
Buzdolabında dinlendirip, soğutup servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul