Konu
:
Kestane Püreli Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Püreli Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Püreli Pasta Tarifi
Kestane Püreli Pasta Tarifi
10
yumurta
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı un
1/2 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kestane püresi için:
250 gram
kestane
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
İç
krema
için:
1
yumurta
2 çorba kaşığı un
3,5 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı
süt
1/2 paket vanilya
1
limon
kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı
kakao
Çikolatalı
krema
için:
150 gram
süt
süz
çikolata
2 çorba kaşığı margarin
10
yumurta
ve şekeri kısık ateşte çırpın
İçine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin
Hamuru yağla kağıt kaplanmış bir kalıba dökün
Önceden ısıtılmış, 200 dereceli fırında pişirin
Pandispanyayı fırından çıkartın
Enine ikiye veya üçe kesin
Her parçayı biraz şekerli suyla ıslatın
Kestane püresini hazırlayın
Bunun için
kestane
leri çizip, bol suda hafifçe haşlayın
Sudan çıkartıp, dış kabuklarını soyun
Tekrar su
koyun
Yumuşayana dek pişirin
Suyunu döküp, iç kabukların ayıklayın
Robottan geçirerek püre yapın
İçine vanilya ve pudra şekerini ilave edin
İç
krema
için
yumurta
ve şekeri bir tencereye alın
Sütü ilave edip, malzemeleri ezin
Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın
İçine vanilya ve
limon
kabuğunu ekleyin
Hazırladığınız bu
krema
yı
kestane
püresiyle karıştırın
Soğutun
Soğuyan karışımı pandispanya katlarının arasına yayın
Üst
krema
sı için margarin ve
çikolata
yı benmari usulü eritin
Pastanın üzerine ve kenarlarına sürün
Donduğunda servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul