Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Cevizli İncir Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Cevizli İncir Tatlısı Tarifi



Dondurmalı Cevizli İncir Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
  • 12 Siyah İncir
    1 Çay B Ceviz
    1 Su B Toz Şeker
    2 Kabuk Tarçın
    Sıvıyağ
    12 Dilim Tost Ekmeği
    2,5 Su B Kayısı Suyu Üzeri İçin:
    Kaymaklı Dondurma
    Yeşil Fıstık
    Taze Nane
Hazırlanışı
İncirlerin altına bıçakla çizik atın Yarım cevizlerden birer tane içine yerleştirin Cam fırın kabına dizin Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürün Böylece daha parlak bir görünümü alacaktır Şekeri üzerine serpin Kabuk tarçınları ortalara yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun ve 15 dkpişirin

Ekmek dilimlerinin ortalarını yuvarlak bir kalıpla kesin Ayrı bir fırın kabına dizin Kayısı suyuyla ıslatın Pişen incir tatlılarını ekmeklerin üzerine tek tek yerleştirin Tatlının kendi suyunu da kaşıkla incirlerin üzerine dökün Aralarına dondurma koyarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla