Konu
:
Dondurmalı Cevizli İncir Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Cevizli İncir Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Cevizli İncir Tatlısı Tarifi
Dondurmalı Cevizli İncir Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
12 Siyah İncir
1 Çay B
Ceviz
1 Su B
Toz Şeker
2 Kabuk Tarçın
Sıvıyağ
12 Dilim Tost Ekmeği
2,5 Su B
Kayısı Suyu
Üzeri İçin:
Kaymaklı Dondurma
Yeşil Fıstık
Taze Nane
Hazırlanışı
İncirlerin altına bıçakla çizik atın
Yarım cevizlerden birer tane içine yerleştirin
Cam fırın kabına dizin
Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürün
Böylece daha parlak bir görünümü alacaktır
Şekeri üzerine serpin
Kabuk tarçınları ortalara yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun ve 15 dk
pişirin
Ekmek dilimlerinin ortalarını yuvarlak bir kalıpla kesin
Ayrı bir fırın kabına dizin
Kayısı suyuyla ıslatın
Pişen incir tatlılarını ekmeklerin üzerine tek tek yerleştirin
Tatlının kendi suyunu da kaşıkla incirlerin üzerine dökün
Aralarına dondurma koyarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul