Konu
:
Hindistancevizli Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Sufle
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Sufle
Hindistancevizli sufle
400 gr
süt 250 gr
taze hindistancevizi 180 gr
Tozşeker Sufle kaplarına serpmek için tozşeke 120 gr
kajun fıstığı 100 gr
çiğ krema 4 adet yumurta Kakule tohumu Toz tarçın Karanfil tohumu Rendelenmiş muskat cevizi Ayçiçeği yağı Nasıl yapıyoruz? Hindistancevizini soyup rendeleyin
Hindistancevizli sufle
Nelere ihtiyacımız var?
400 gr
süt
250 gr
taze hindistancevizi
180 gr
Tozşeker
Sufle kaplarına serpmek için tozşeker
120 gr
kajun fıstığı
100 gr
çiğ krema
4 adet yumurta
Kakule tohumu
Toz tarçın
Karanfil tohumu
Rendelenmiş muskat cevizi
Ayçiçeği yağı
Nasıl yapıyoruz?
Hindistancevizini soyup rendeleyin
Süt ve çiğ krema ile tencerede kaynatın
Sos için 5 çorba kaşığı su, tozşeker, 3 adet kakule tohumu, bir tutam tarçın, 1 adet karanfil tohumu ve bir tutam rendelenmiş muskat cevizini kaynatın
10 dk
sonra ocaktan alıp 5 dk
dinlendirin ve süzün
Yumurtaları çırpın
Hindistancevizi sütü ve süzdüğünüz şurubu yumurtalara ekleyip kaymak kıvamında olana kadar karıştırın
8 adet sufle kabını yağlayıp tozşeker serpin ve karışımı paylaştırın
İri dövülmüş kajun fıstığını üzerlerine serpin
Tepsiye sufle kaplarını dizin ve tepsiye 1/3’ü kadar su doldurun
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat benmari usulü pişirip soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul