Konu
:
Bademli Güllaç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Güllaç Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Güllaç Tarifi
Bademli Güllaç Tarifi
10 tane güllaç yaprağı
4 bardak süt
2 bardak toz şeker
1/2 kahve fincanı gülsuyu
3/4 bardak iç badem
3/4 bardak antepfıstığı (üzerine)
Bir kaba ölçülere göre iç badem ve su konularak 5 - 6 dakika harlı ateşte kaynatılır; sonra tencere ateşten indirilerek suyu ılındırılır
Bademlerin iç kabukları ayıklanır ve et makinesinde çekilerek bir tarafa bırakılır, süt kaynatılır ve içine toz şekeri konularak karıştırılmak suretiyle/ iyice eritilir
Süt soğuyunca yuvarlak büyük bir tepsiye boşaltılır
Bunun içine güllâç yaprakları teker teker batırılır ve her yaprak yumuşayıncaya kadar sütün içinde bırakılır
Sonra sütten çıkarılan yapraklar ikiye katlanır, ortasına çekilen bademler konulur ve güllâç yapraklarının kenarları bohça katlar gibi bademlerin üstüne gelecek biçimde katlanır ve bademler görülmez olacak şekilde kapatılır
Güllâçların üste kıvrılan tarafları tabağın altına gelecek şekilde büyük bir tabağa döşenir
Sonra bunların üzerine gülsuyu ile tepsideki şekerli süt dökülür ve güllâçların sütü iyice çekmesi için yarım saat bekletilir
Üzerine iç kabukları ayıklanmıp, makineden çekilmiş Antep fıstığı serpildikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul