Yalnız Mesajı Göster

Gilaburu Soslu Keşkül Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gilaburu Soslu Keşkül Tarifi



Gilaburu Soslu Keşkül Tarifi

Malzemeler :
  • 1 Lt Süt
    1 Su B Toz Şeker
    1 Su B Hindistan Cevizi
    1 Çay B Toz Yeşil Fıstık
    1 Yumurta Sarısı
    2,5 Çorba K Mısır Nişastası Sosu İçin:
    1 Kase Gilaburu
    1 Su B Toz Şeker
    1 Su B Su Kıvamını Bağlamak İçin:
    Mısır Nişasta
Hazırlanışı
Tencereye önce sütü dökün Süt soğukken üzerine şekeri ve yumurta sarısını ekleyin ve biraz çırpın Süt kaynayınca hindistan cevizi ve toz fıstığı da ekleyip karıştırın

Bir kasede su ve nişastayı iyice çırparak eritin ve keşkülün üzerine döküp kıvamını bağlayın Çırpma teliyle çırpmaya devam edin Akışkan bir kıvam elde edince cam fırın kabına dökün

Sosu hazırlarken; küçük bir tencereye suyu ve gilaburuyu koyun Kapağını kapatın ve pişmeye bırakın Biraz piştikten sonra şekerini koyun Sosu kaynatın ve keşkülün üzerine döküp soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla