Konu
:
Gilaburu Soslu Keşkül Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gilaburu Soslu Keşkül Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gilaburu Soslu Keşkül Tarifi
Gilaburu Soslu Keşkül Tarifi
Malzemeler :
1 Lt
Süt
1 Su B
Toz Şeker
1 Su B
Hindistan Cevizi
1 Çay B
Toz Yeşil Fıstık
1 Yumurta Sarısı
2,5 Çorba K
Mısır Nişastası
Sosu İçin:
1 Kase Gilaburu
1 Su B
Toz Şeker
1 Su B
Su
Kıvamını Bağlamak İçin:
Mısır Nişasta
Hazırlanışı
Tencereye önce sütü dökün
Süt soğukken üzerine şekeri ve yumurta sarısını ekleyin ve biraz çırpın
Süt kaynayınca hindistan cevizi ve toz fıstığı da ekleyip karıştırın
Bir kasede su ve nişastayı iyice çırparak eritin ve keşkülün üzerine döküp kıvamını bağlayın
Çırpma teliyle çırpmaya devam edin
Akışkan bir kıvam elde edince cam fırın kabına dökün
Sosu hazırlarken; küçük bir tencereye suyu ve gilaburuyu koyun
Kapağını kapatın ve pişmeye bırakın
Biraz piştikten sonra şekerini koyun
Sosu kaynatın ve keşkülün üzerine döküp soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul