Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi



Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
350 gr tel kadayıf
2 çorba k tereyağı
1 kase ceviz
1 kase yeşil fıstık

Hamuru için:
2 su b un
1 çimdik tuz
su

Şerbeti için:
4 su b toz şeker
3 su b su
1 dilim limon






Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına 2 su bardağı unu alınÜzerine 1 çimdik tuz,su ilave ederek bir hamur elde edinHamuru çok ince olarak baklava hamuru şeklinde oklava ile açınTel kadayıfı kesinKarıştırma kabına tel kadayıfları alınÜzerine eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırınAçtığınız hamurlara tel kadayıfları peylaştırınÜzerine ceviz ve yeşil fıstık ilave edinHamurların uçlarından başlayarak sarınHamuru dilimleyin

Dilimlediğiniz hamurları fırın kabına yerleştirinÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirinŞerbeti için tencereye toz şeker,su ve bir dilim limon ilave ederek bir şerbet elde edinFırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün

Alıntı Yaparak Cevapla