Konu
:
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi
Yufkalı Kadayıf Tatlısı
Tarifi
Malzemeler :
350 gr
tel kadayıf
2 çorba k
tereyağı
1 kase ceviz
1 kase yeşil fıstık
Hamuru için:
2 su b
un
1 çimdik tuz
su
Şerbeti için:
4 su b
toz şeker
3 su b
su
1 dilim limon
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın
Üzerine 1 çimdik tuz,su ilave ederek bir hamur elde edin
Hamuru çok ince olarak baklava hamuru şeklinde oklava ile açın
Tel kadayıfı kesin
Karıştırma kabına tel kadayıfları alın
Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın
Açtığınız hamurlara tel kadayıfları peylaştırın
Üzerine ceviz ve yeşil fıstık ilave edin
Hamurların uçlarından başlayarak sarın
Hamuru dilimleyin
Dilimlediğiniz hamurları fırın kabına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Şerbeti için tencereye toz şeker,su ve bir dilim limon ilave ederek bir şerbet elde edin
Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul