Konu
:
Pirinçli Muhallebi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Muhallebi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Muhallebi Tarifi
Pirinçli Muhallebi Tarifi
8 bardak süt
300 gr kırık pirinç
1 kahve fincanı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 bardak su
Üzerine:
1,5 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı gülsuyu
Ayıklanmış pirinç yıkanır, süzülür ve iki bardak suyun içinde bir gece bekletilir
Ertesi gün subye makinesinden geçirilir
Öbür yandan, orta ısılı bir ateşe konulan tencereye süt, tuz ve şeker atılır, karıştırılarak kaynatılır
Süt kaynamaya başlayınca pirinç subyesi tencerenin dibi kazınırcasına karıştırılırken ilâve edilir
Muhallebi iyice koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir
Sonra alçak kenarlı bir tepsiye dökülerek, 6 - 9 saat inlenmeye bırakılır
İyice soğuduktan sonra dilimler halinde kesilir, servis tabağına alınır ve buzdolabında soğutulur
Yenilirken üstüne pudra şekeri ve gül suyu serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul