Konu
:
Piştili Muhallebi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Piştili Muhallebi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piştili Muhallebi Tarifi
Piştili Muhallebi Tarifi
1 lt süt (4 bardak)
2 adet yumurta
250 gr şeker
1 kahve kaşığı vanilya
Muhallebiyi hazırladıktan sonra servis tabağına yarısından çoğu konur
Tercihen porselen bir kapta yumurtaların akları çırpılır ve köpürtülür
Yumurtaların sarısı, vanilya ve karıştırılan yumurtaların akları muhallebinin kalan kısmına karıştırılır
Evvelce konmuş olan büyük kısmın üzerine yayılarak dökülür
Büyükçe bir tepsi alınarak içine su konur, tabak ortasına oturtulur ve fırında, az ısıda kızartılır sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul