Konu
:
Mesir Macunlu Limon Parfesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mesir Macunlu Limon Parfesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mesir Macunlu Limon Parfesi Tarifi
Mesir Macunlu Limon Parfesi Tarifi
Malzeme:
150 gram limon suyu
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Mısır Nişastası
10 gram jelatin
1 çay bardağı toz şeker
4 yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı Çırpılmış krema
20 gram bitter çikolata
80 gram beyaz çikolata
krema için :
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı toz şeker
Krema için sütü sos tenceresinde kaynatın
Nişasta, yumurta akı ve tozşekeri iyice çırpıp kaynayan sütün içine ilave edin
Sürekli karıştırarak krema kıvamına gelene dek pişirin
Çukur cam bir kasenin içinde 4 yumurtanın sarısı ile 1 çay bardağı tozşekeri 5 dakika boyunca çırpın
Limon suyunu ayrı bir sos tenceresinde kaynatın
Nişastayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
Süzüp suda inceltilmiş jelatinleri ekleyin
Jelatinler eriyince mesir macununu ilave edin
İyice karıştırıp soğumasını sağlayın ve önceden hazırlamış olduğunuz krema sosunu ekleyerek yedirin
En son olarak çırpılmış yumurta sarılı karışımı ilave edin
Tekrar yedirin
Hazırlamış olduğunuz karışımı yağlanıp pudraşeker ile kaplanmış istediğiniz şekildeki bir kalıbın tabanına yayın
Buzlukta donuncaya kadar bekletin
Tatlının dış yüzeyi için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin
Yağlı kağıt üzerine (hangi şekli istiyorsanız yağlı kağıdı o şekilde kesin) çikolatadan sürün
Üzerine aynı şekilde benmari usulü bitter çikolatayı eritip istediğiniz gibi dekoratif olarak şekillendirin
Buzlukta donmuş olan tatlıyı kalıbından çıkartıp etrafını çikolata ile kaplayın
Tekrar dondurduktan sonra muz dilimleri ve meyveli dondurma eşliğinde servis yapın
İsteğe göre üzerini meyve püresi ile süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul