Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Un Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Un Helvası Tarifi



Fıstıklı Un Helvası Tarifi

MALZEMELER
125 gr tereyağı
125 gr margarin
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 su bardağı un
2 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencereye margarini, tereyağını, dolmalık fıstığı döküp, yağlar eridikten sonra hemen un ilave ediyoruz Kısık ateşte sürekli tahta kaşık ile karıştırarak kavururken sıvı yağı ekliyoruz Fıstıklar kızarıp, un kavrulup güzel bir koku gelince, ocaktan alıp ara sıra karıştırarak ılıtıyoruz
Sonra üzerine esmer şekeri, soğuk suyu koyup, tekrar ocağın üzerine alıyoruz Kısık ateşte tahta kaşık ile yavaştan karıştırarak, suyunu çekip koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz Ocağın ateşini kapatıp, kapağını örtüp, 5 dk dinlendirip, el dayanabilecek ısıya gelince, ister kaşık, isterseniz elinizle yumurta şeklinde yuvarlayıp, istediğimiz şekli verebiliyoruzllıkken yenilirse tadına doyum olmaz Not: Helvayı kavururken başından hiç ayrılmadan karıştırmamız gerekir Kavrulmuş un kokusu gelmeye başladığında, katı gibi görünen un yağını bırakmaya başlar Bu nedenle ilk başlardaki katılığı normaldir

Alıntı Yaparak Cevapla