Konu
:
Halep Usulü Taş Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Halep Usulü Taş Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halep Usulü Taş Kadayıf Tarifi
Halep Usulü Taş Kadayıf Tarifi
MALZEMELER:
Hamur için:
1 kg un
600 ml su
1 çay kaşığı karbonat
1 adet yaş maya
iç için:
15 adet kadayıf
2 su bardağı fıstık veya ceviz içi
1 çorba kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı gül suyu
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1/2 limon suyu,
1 su bardağı kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI:
Hamurun hazırlanması: Unun ortası açılır su, maya ve kabartma tozu konularak yoğrulur
Elde edilen koyu bulamaç, altında ateş yanan sacın üzerine kepçeyle dökülerek ve kepçenin arkasıyla hafifçe yayılarak 10-12 cm çapında 3-4 mm kalınlığında küçük pideler şeklinde kadayıflar elde edilir
Tariften yaklaşık 50 adet çiğ kadayıf elde edilmektedir
Kadayıfın hazırlanması: Ceviz içi kavrulur, tarçın ve bir kaşık gül suyu eklenerek karıştırılır
Kadayıfların arasına hazırlanan ceviz içi konularak katlanır, parmakla bastırılarak hamurun iyice yapışması sağlanır
Elde edilen yarım daire şeklindeki hamurlar yağda kızartılarak, şerbetin içerisine atılır
Şerbeti çeken kadayıflar bir tabağa alınarak servise sunulur
Taş kadayıfın şerbatenin hazırlanması diğer şerbetlerin hazırlanması gibidir
Not: Adı kadayıf olmasına rağmen diğer kadayıf çeşitlerine benzemeyen bir tatlıdır
Hamurunun tarifi verilmiştir, ancak hamuru evde hazırlanmamakta hazır olarak satın alınmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul