Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Turta Tarifi,Elmalı Tart



Elmalı Turta

3 Su bardağı un
3 Adet yumurta
1,5 Su bardağı şeker
3 adet elme
2 çay kaşığı mahlep
1 Su bardağı badem
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay bardağı süt
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Paket kabartma tozu

Kek kalıbını yağlayın, elmaları soyup dilim dilim dizin Daha sonra un, yumurta şeker, mahlep, limon suyu ve kabartma tozunu karıştırarak hamur elde edin Dizdiğiniz elmaların üzerine badem ve tarçın serpin Yaptığınız hamuru yavaşça kalıba dökün 180 derece ısınmış fırında pişirin Piştikten sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın

Kalın Sağlıcakla

Elmalı Tart

3 Çay bardağı un
Yarım paket margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker

Bütün malzeme yoğrulur, 30 santim çapında yağlanmış tepsiye yayılır, üzerine pudra şekerlerine bulanmış elma dilimleri dizilir Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir Sıcak çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir

Afiyet Olsun

ELMALI TART

MALZEMELER:

-8 kahve fincanı un
-1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr)
-1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt
-1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi
-1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
-3 ekşi elma, 1 çay bardağı şeker, yarım paket tarçın

YAPILIŞI:

1- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır
2- Sonra un ile yoğrulur Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır
3- Büyük parça yarım cm kalınlığında açılır 25- 30 cm çapındaki tepsiye yerleştirilir Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür
4- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir
5- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir
6- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir Servis tabağına alınır
7- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir

Not: Hamur şöyle hazırlanabilir

1) 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır
2) 250 gr margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur (3- 4- 5- 6- 7 nolu işlem aynen yapılır)

ELMALI TURTA

MALZEMELER

15 su bardağı un
2 küçük çay bardağı toz şeker
125 gr donmuş margarin
Yarım bardak soğuk su
Bir tutam tuz
Yarım kilo elma
Bir çorba kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açın, içine donmuş margarin ve tuzu katarak unla yağı birbirine yedirin Unla margarini birbirine karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk su ekleyerek yoğurun Hamurunuzu buzdolabında bir saat kadar bekletin Elmaları kabuğunu soymadan ince dilimler halinde kesin Tarçını toz şekerine karıştırıp, elmalara katıp, dilimleri zedelemeden karıştrın Hamuru dolaptan çıkarıp, turta kabına bir parmak kalınlığında döşeyin Hamurun üstüne elma dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin Orta ısılı fırında 1 saat pişirin İstenirse fırına sürülürken üzerine kuru üzüm de serpiştirebilirsiniz

Elmalı Turta

Kullanılacak malzeme:
6 kahve fincanı un,
150 gr tereyağı,
5 tane yeşil elma,
1 su bardağı kayısı marmelatı,
50 gr tozşeker,
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Un bir tepsiye konur, ortası çukurlaştırılır Ceviz iriliğinde tereyağı ve tuz katılır Soğuk su eklenerek hamur yoğurulur Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulduktan sonra birkaç dakika da avuçta yoğurulur Sonra yağlı kâğıda sarılarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir Buzdolabından çıkarıldıktan sonra hamur uzunlamasına dikdörtgen biçiminde çekilerek uzatılır, sonra da üç kere katlanır Buzdolabında bir süre daha dinlendirilir Bu işlem 4-5 defa tekrarlanır Fırının tepsisi yağlanıp unlanır Hamur merdaneyle tepsiyi kaplayacak büyüklükte açılır ve düzgün bir biçimde tepsiye yerleştirilir Diğer tarafta elmaların kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılıp ince ve yuvarlak biçimde dilimlenir Pişerken çok kabarmaması için hamurun çeşitli yerlerine çatal batırı-lır, bir miktar da tozşeker serpilir Elma dilimleri birbirinin üzerine gelecek şekilde birer birer iki sıra halinde dizilir Hamurun kenarda kalan boş bölümleri rulo gibi içeri doğru kıvrılır Sonra tepsi 190°C'deki fırına konur ve yarım saat pişirilir Piştikten sonra fırından çıkarılıp, turta servis tabağına alınır 1 su bardağı kayısı turtanın üzerine dökülür Turta iyice soğuduktan sonra servis yapılır

Elmalı Turta

15 su bardağı un,
3 adet yumurta,
1 limon kabuğu rendesi,
8 çorba kayığı şeker,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
4 çorba kaşığı süt
Üzerine:
1 kg elma,
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

Toz şeker ve yumurtaları çırpın Krema kıvamına geldiğinde içine un, süt, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyin Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir kek kalıbına dökün Elmaları soyup ince ince dilimleyin Hamurun üzerine dizin 1 çorba kaşığı yağı küçük küçük bölüp elmaların üzerine yerleştirin 180 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika veya hamur iyice katılaşana dek pişirin

ELMALI TORTA

Malzeme:
150 gr tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
5 elma
50 gr şeker
10 tane bisküvi
1 yumurta
1 çay bardağı süt

Yapılışı:
Tereyağı, yumurta, şeker, karbonat, tuz ve süt koyup karıştırın Yeteri kadar un koyup özlendirilerek yoğurun Üzerine yağlı kağıt koyarak serin bir yerde dinlendirin Elmaları soyun, çekirdekleri çıkartın İnce dilimler halinde kesin Bir tencereye dizin ve şekerin yarısını üzerine dökün
Torta hamurunu yarım cm kalınlığında açın Torta hamurunu kalıptan birkaç santim taşacak şekilde oklava ile açın Çatalla üzerine birkaç delik açın Parçalanmış bisküvileri serpin
Sonra elmaları birbiri ardında daire şeklinde yerleştirin Kalan şekeri elmanın üzerine eleyin Tortanın kenarlarını içe doğru kıvırın Sonra çırpılmış yumurtayı üzerine sürün Kızgın fırına verin

Alıntı Yaparak Cevapla