Konu
:
Vişneli Muhallebi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Muhallebi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Muhallebi Tarifi
Vişneli Muhallebi Tarifi
1lt
süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
(arzuya göre) mercimek kadar damla sakızı veya 1 damla sakızlı ciklet
VİŞNELİ SOS İÇİN:
100gr
taze veya dondurulmuş vişne
2,5 su bardağı vişne suyu (vişne kompostosu veya hazır vişne suyu)
1/2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
Tencereye sütü,şekeri,pirinç ununu,dövülmüş damla sakıznı ekleyip çırpma teliyle karıştıralım
ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim ve ateşten alalım
muhallebeyi kaselere paylaştırıp vişne sosunu hazırlayalım
bir tencereye vişne suyunu,şekeri,nişastayı ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip çıpma teliyle karıştıralım
ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim
vişne sosunu kaselerdeki muhallebinin üzerine paylaştırıp buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul