Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Muhallebi Tarifi



Vişneli Muhallebi Tarifi

1lt süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
(arzuya göre) mercimek kadar damla sakızı veya 1 damla sakızlı ciklet

VİŞNELİ SOS İÇİN:
100gr taze veya dondurulmuş vişne
2,5 su bardağı vişne suyu (vişne kompostosu veya hazır vişne suyu)
1/2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta

Tencereye sütü,şekeri,pirinç ununu,dövülmüş damla sakıznı ekleyip çırpma teliyle karıştıralım ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim ve ateşten alalımmuhallebeyi kaselere paylaştırıp vişne sosunu hazırlayalımbir tencereye vişne suyunu,şekeri,nişastayı ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip çıpma teliyle karıştıralım ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim vişne sosunu kaselerdeki muhallebinin üzerine paylaştırıp buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla