Konu
:
Labne Kalbim Sende Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Labne Kalbim Sende Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Labne Kalbim Sende Tarifi
Labne Kalbim Sende Tarifi
HAMURU İÇİN:
1 paket milföy hamuru
4/1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
İÇ DOLGU KREMASI İÇİN :
2 su bardağı süt
1/3 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket çiğ krema
1 paket PINAR LABNE peyniri
bir küçük kase damla çikolata
ÜZERİ SÜSLEMESİ İÇİN:
pudra şekeri
Milföy hamurlarını yumaşayıncaya kadar bekletiyoruz yada mikrodalga fırında yumuşak hamur kıvamına gelmesini sağlıyoruz
Daha sonra içine kırmızı gıda boyasını ekleyerek homojen bir hamur halini alana dek yoğuruyoruz
Sonrasında hamurumuzu buz dolabında dinlenmeye bırakıyoruz
Bir küçük tencereye sütü, şekeri ,nişastayı ,vanilya ve çiğ kremamızı ekleyerek yogun bir kıvama gelene dek orta ateşte pişiyoruz
Yoğun kıvama gelen krema ılıyınca içine PINAR LABNE peynirimizi ekliyoruz
Bir çırpıcı yardımıyla kremamızı iyice karıştırıyoruz
iç kremamız hazır
Buzdolabında beklettiğimiz hamurumuzu alıyoruz ve ılık ortamda biraz açılabilecek yumuşaklığa gelmesini sağlıyoruz, daha sonra merdane yardımıyla hamurumuzu 2 cm kalınlıgında açıyoruz
kalp şekilli kalıbımızla hamurdan kalpler çıkarıyoruz
daha sonra 170 derece fırında 25/30 dk hamurlar hafif kabarana ve pişene dek pişiriyoruz
Pişen kalplerimizin içine hazırladıgımız dolgu kremasını ve damla çikolatayı ekliyerek kalplerin içlerini dolduruyoruz
servis tabağına dizdiğimiz kalplerimizin üzerini pudra şekeriyle süslüyoruz
sizler isteğe göre soslar ve meyvelerde kullanarak daha değişik süslemeyle tarifimi süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul