Konu
:
Bisküviden Peynirli Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bisküviden Peynirli Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bisküviden Peynirli Kek Tarifi
Bisküviden Peynirli Kek Tarifi
Taban için:
1
5 bardak kakaolu bisküvi kırıntısı;
3 çorba kasığı tereyağı, eritilmiş
Dolgu için:
700 gr
krem peynir;
3/4 bardak toz şeker;
5 tatlı kaşığı mısır nişastası;
3 yumurta;
1 yumurta sarısı;
2/3 bardak meyve suyu;
1 paket toz vanilin
Fırını önceden 175 C dereceye ısıtın
Kekin tabanı için büyükçe bir kâsede bisküvi kırıntılarıyla eritilmiş tereyağını karıştırın
Çapı 23 cm
olan hafifçe yağladığınız mandallı kek kalıbının içine boşaltın ve bir bardağın dibini kullanarak karışımı kalıbın dibine düzenli bir şekilde bastırarak yayın
Büyük,bir kâsede krem peyniriyle şekeri elektrikli çırpıcıyla çırparak pürüzsüz hale getirin
Nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin
Yumurtaları birer birer ekleyip karıştırın, ardından da yumurta sarısını çırparak karıştırın
sevdiğiniz bir meyve suyu ve vanilini de karıştırıp bu dolgu malzemesini bisküvi tabanının üzerine boşaltın
175 C derece fırında 10 dakika pişirin
Fırın ısı düğmesini 100 C dereceye getirin ve keki 60 dakika pişirin
Fırını söndürün ve kapağı aralık olarak bir saat fırın içinde soğumaya bırakın
Etrafında bir bıçak gezdirin ve fırının dışında soğutun
İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin
Yarım bardak rendelenmiş çikolatayı tepeleme bir kaşık tereyağıyla birlikte kısık ateşte küçük bir tava içinde eritin, soğumuş peynir kekinin üzerine döküp düzgünce sürün
Buzdolabında tekrar soğuttuktan sonra ısıtılmış bıçakla keserek servis edin
Hürriyet Gazetesi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul