Yalnız Mesajı Göster

Tava Katmeri Tarifi (Kilis)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tava Katmeri Tarifi (Kilis)



2 su bardağı su

Alabildiği kadar un

1 çay kaşığı tuz

İçi için:

300 gr kaymak

Kızartma yağı

Şurup için:

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Un, su ve tuzla orta sertlikte bir hamur yapılır Hamur 6 bezeye ayrılır, üzeri kapatılır ve bir gece bekletilir Sonra unlu zeminde merdaneyle açmaya başlanır, biraz büyüyünce havada çevirerek genişletilir Kocaman olunca kaymak sürülür, mektup zarfı şeklinde katlanır Az yağda iki yüzü çok az kızartılır Servis tabağına alınır Soğuk şurup gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla