Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )



Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )

MALZEMESİ
1,280 gr kayısı (hafif olgunca)
2 kg şeker
1 kg sönmemiş kireç
500 gr şeker
2 limon

YAPILIŞI
1280 gr kayısı için 2 kilo şeker kestiriniz Kireci suda söndürüp posası dibine çökünce oynatmadan üzerindeki suyunu alınız Biraz olmuş kayısıların her tarafını iğneliyerek bu suya atıp 5 saat bırakınız
Soğuk suda yıkadıktan sonra kestirilmiş ılık şekere atınız Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra indirip kayısıları delikli kepçe ile bozmadan çıkarıp, kenarlı bir tepsiye yığarak birgün bırakınız Bundan süzülen ekşi suyu şuruba katarak kıvama gelinceye kadar kaynatıp indiriniz Ilık hale gelince kayısıları tekrar içine atıp ateşte iki taşım kaynattıktan sonra taneleri yine tepsiye koyunuz Süzülen suyu şurupla kaynatıp kayısıları içine atınız Limonu sıkınız Bu şekilde birkaç kere aktardıktan sonra kavanoza doldurup havadar bir yere koyunuz Gerektiğinde kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla