Konu
:
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )
MALZEMESİ
1,280 gr
kayısı (hafif olgunca)
2 kg
şeker
1 kg
sönmemiş kireç
500 gr
şeker
2 limon
YAPILIŞI
1
280 gr
kayısı için 2 kilo şeker kestiriniz
Kireci suda söndürüp posası dibine çökünce oynatmadan üzerindeki suyunu alınız
Biraz olmuş kayısıların her tarafını iğneliyerek bu suya atıp 5 saat bırakınız
Soğuk suda yıkadıktan sonra kestirilmiş ılık şekere atınız
Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra indirip kayısıları delikli kepçe ile bozmadan çıkarıp, kenarlı bir tepsiye yığarak birgün bırakınız
Bundan süzülen ekşi suyu şuruba katarak kıvama gelinceye kadar kaynatıp indiriniz
Ilık hale gelince kayısıları tekrar içine atıp ateşte iki taşım kaynattıktan sonra taneleri yine tepsiye koyunuz
Süzülen suyu şurupla kaynatıp kayısıları içine atınız
Limonu sıkınız
Bu şekilde birkaç kere aktardıktan sonra kavanoza doldurup havadar bir yere koyunuz
Gerektiğinde kullanınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul