Konu
:
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )
650 gram kayısı
4 su bardağı şeker
Kayısıları yıkayınız
Her tarafından iğneleyiniz
Kireçli su yapınız
(Bir güveç içine kireç atınız, su koyunuz
Karıştırınız
Sonra kireçler dipte toplanıp duru su kalınca oynatmadan suyu alınız
)
Kayısıları içine atınız
5 - 6 saat bırakınız
Çıkarınca sıcak su ile yıkayınız
Tencerede su ile şekeri şurup kıvamına getirdikten sonra kayısıları içine atınız
Birkaç taşım kaynatınız, çıkarınız
Delikli kepçe ile kayısıları alıp bir kaba aktarınız
Bir gün bırakınız
Süzülen suyu şuruba ilâve edip tekrar kayısıları kaynatınız
Birkaç kere böyle yapınız
Yalnız bir seferinde bir gün bekletiniz
Diğer seferinde bir saat kâfi gelir
Kavanozlara koyarak soğutunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul