Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )



650 gram kayısı

4 su bardağı şeker

Kayısıları yıkayınız Her tarafından iğneleyiniz

Kireçli su yapınız (Bir güveç içine kireç atınız, su koyunuz Karıştırınız Sonra kireçler dipte toplanıp duru su kalınca oynatmadan suyu alınız)

Kayısıları içine atınız 5 - 6 saat bırakınız Çıkarınca sıcak su ile yıkayınız Tencerede su ile şekeri şurup kıvamına getirdikten sonra kayısıları içine atınız

Birkaç taşım kaynatınız, çıkarınız Delikli kepçe ile kayısıları alıp bir kaba aktarınız Bir gün bırakınız Süzülen suyu şuruba ilâve edip tekrar kayısıları kaynatınız Birkaç kere böyle yapınız Yalnız bir seferinde bir gün bekletiniz Diğer seferinde bir saat kâfi gelir Kavanozlara koyarak soğutunuz

Alıntı Yaparak Cevapla