Konu
:
Fındıklı Aydede Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Aydede Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Aydede Tarifi
Fındıklı Aydede Tarifi
170 gr margarin
2
5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık
1 adet yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
Fındığı robotta çekerek toz haline getirin
(Fındığın yağı çıkacak kadar çekmeyin
) Yağı tezgahın üzerine veya geniş yayvan bir kaba koyun,elinizle ezerek yağı beyazlatın
Şekeri ekleyin, şeker eriyene kadar elinizle ezmeye devam edin
Yumurta sarısı, çekilmiş fındığı ve tuzu ekleyin karıştırın
Elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın, yuvarlak hamuru elinizle yaklaşık 5 santimetre uzunluğunda oval hale getirdikten sonra yarım ay şekli verin
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yarım ay şeklindeki hamurları 3 parmak aralıklarla dizin
Önceden ısıttığınız fırında, kenarları esmerleşinceye kadar 17 dakika pişirin
Kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alarak servis yapın
Kurabiyeler sıcakken tepsiden alırsanız dağılırlar, bu nedenle mutlaka soğuduktan sonra alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul