Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri

Eski 10-28-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri








Malzemeler :
• 2 Su Bardağı Un
• 2 Çay Kaşığı Tuz
• 3 gr Kuru Maya
• 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
• 1/4 Su Bardağı Ilık Su
• 150 gr Yoğurt
• 450 gr Domates
• 1 Orta Boy Soğan
• 250 gr Kıyma
• 1 demet Maydanoz
• 5 Diş sarmısak
• 5 Adet Sivribiber
• Karabiber

Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın Sarmısağı dövün Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin Limonu 8e bölün Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın

Unu eleyin 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın Unun ortasını havuz biçiminde açın Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın Bu arada harcı hazırlayın Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın

Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla