Konu
:
Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri
10-28-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri
EV EKMEĞİ
Malzemeler
600 gram un
2 çay kaşığı toz şeker
1/2 paket yaş maya
1 su bardağından biraz az süt
20 gram erimiş ve soğumuş tereyağı
ılık su
tuz
Yapılışı
ılık su içinde toz şekeri eritin
Bu suyun içine yaş mayayı elinizle ufalayarak katın
15 dakika kadar sonra köpürecektir
Unu eleyin
içine tuz, ılık su, ılık süt, tereyağı katın ve iyice yoğurun
Son olarak mayalı şekeri de ekleyin
Tekrar iyice yoğurun
Hamur düzgün bir kıvama gelince top haline getirin ve üzerine ıslak bir bez örterek 1 saat dinlendirin
Hamur iki misline yakın kabaracaktır
Kabarmış hamuru tekrar yoğurun
8 parçaya ayırın
Parçaları sandviç ekmeği şekline getirin
Üzerine bıçakla bir çizik atın
Yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla dizin
Bu şekilde de hamurun 15 dakika kadar dinlendirin
Daha önce 200 dereceye ayarlanmış fırına sürün
45 dakika kadar fırında tutun
Piştikten sonra ekmeğiniz hazırdır
ılık şekilde servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul