Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri

Eski 10-28-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri



EV EKMEĞİ

Malzemeler

600 gram un
2 çay kaşığı toz şeker
1/2 paket yaş maya
1 su bardağından biraz az süt
20 gram erimiş ve soğumuş tereyağı
ılık su
tuz

Yapılışı
ılık su içinde toz şekeri eritin Bu suyun içine yaş mayayı elinizle ufalayarak katın 15 dakika kadar sonra köpürecektir

Unu eleyin içine tuz, ılık su, ılık süt, tereyağı katın ve iyice yoğurun Son olarak mayalı şekeri de ekleyin Tekrar iyice yoğurun Hamur düzgün bir kıvama gelince top haline getirin ve üzerine ıslak bir bez örterek 1 saat dinlendirin Hamur iki misline yakın kabaracaktır

Kabarmış hamuru tekrar yoğurun 8 parçaya ayırın Parçaları sandviç ekmeği şekline getirin Üzerine bıçakla bir çizik atın Yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla dizin Bu şekilde de hamurun 15 dakika kadar dinlendirin

Daha önce 200 dereceye ayarlanmış fırına sürün 45 dakika kadar fırında tutun Piştikten sonra ekmeğiniz hazırdır ılık şekilde servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla