Konu
:
Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri
10-28-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri
ISPANAKLI BÖREK
Malzemeler:
1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları)
250 gr Kıyma
1 Adet Soğan
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Fincan Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Un
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Soğanı ince ince doğrayın
Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun
Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin
Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın
Yumuşayana dek kavurun
Tuzu ve karabiberi ilave edin
Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için)
Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin
Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün
Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın
Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun
Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin
Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul