Konu
:
Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri
10-28-2012
#
18
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri
SULTAN BÖREĞİ
* yarım kilo yufka
* yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
* 250 gram margarin
* kıyılmış maydanoz
* 2 çorba kaşığı dil peyniri rendesi
* 2 su bardağı sıvıyağ
* 200 gram galeta unu
* yeterince un
* 3 adet yumurta
* 2 adet soğan
* tuz
Yapılışı: Margarini yayvan bir tencereye alın
Hafifçe kızdırdıktan sonra içine küçük küçük doğranmış kuzu eti ilave ederek ağır ateşte arasıra karıştırarak pembeleştirin
Soğanları küçük küçük kıyarak tencereye alın
7–8 dakika karıştırarak kavurun
Hazırladığınız bu içi ateşten alın ve bir tepsiye dökerek soğumaya bırakın
içine kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin
Yufkaları üst üste koyarak 6 şar eşit parçaya ayırın
Geniş kenarına eti uzunlamasına yayın
Üzerine dil peynirini serpiştirerek sigara böreği gibi sarın
Bu işleme bütün yufkalar bitene kadar devam edin
Son olarak börekleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak da galeta ununa ulayıp kızgın yağda kızartın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul