Konu
:
Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri
10-28-2012
#
28
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri
KıYMALı PıRASA BÖREĞI
MALZEMELER
6 kişilik
1 kg pırasa
1 adet yumurta
2 adet havuç
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı margarin
250 gr kıyma
1 demet maydanoz
karabiber
tuz
hamuru için:
1adet yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı yoğurt
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1/2 çay bardağı su
tuz
HAZIRLANIŞI
Bütün hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun
Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika dinlendirin
Havuç ve pırasayı temizleyin, ince ince doğrayın
Bir kaşık yağı tavada kızıdırn ve sebzeleri 4 dakika kavurun
Kıymayı ekleyin 4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan ateşten alın
Maydanozları ince ince kıyın ve daha sonra bunları tuz ve biberle birlikte kıymalı karışıma karıştırın
Hamurdan beş beze hazırlayıp fırın kabından 6 cm daha geniş çapta bir yufka açın
Daha sonra yağlanmış kalıbın dibine uçları dışarı gelecek şekilde yayın
Yumurta, süt ve kalan yağı çırpın
Kalıptaki hamurun üzerine gezdirin
Kalan bezelerden kalıp büyüklüğünde yufkalar açın
Bir yufkayı kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin ve hazırladığınız karışımdan gezdirin
Bir yufka ile üzerini kapatın
Üzerine pırasalı harcı dökün ve diğer iki yufkayı da aynı şekilde arasına sütlü karışımdan sürerek yerleştirin
Uçları sarkan yufkayı üzerine toplayın
Hamurşeritlerle tutturun
Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıttığınız orta ısılı fırında 25 dakika pişirin
Bu börek hazır yufka ile de yapılabilir
Bunun için 5 adet yufka yeterlidir
ayrıca böreği fırına dilimleyip koyarsanız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul