Konu
:
Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri
10-28-2012
#
30
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri
KıYMALı BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 bardak sıvı yağ
2 adet domates
1 yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI
Ufak ufak doğranan iki adet soğan ve çarliston biberler çok az bir margarinle hafifçe çevrilir
Üzerine kıyma ilave edilir
Kıymanın rengi hafifçe değişene kadar 5 dakika kadar çevirme işlemine devam edilir
Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler içe ilave edilir
Arzuya göre çok az tuz ve karabiber ilave edilir
Yağlanmış tepsiye 1 yufka bütün olarak yayılır
İkinci yufka ufak parçalar halinde didiklenir
Üzerine 2 kaşık yağ gezdirilir
Malzemenin bir kısmı serpiştirilerek didiklenen yufkanın üzerine dökülür
Aynı işlem üçüncü yufka ile de tekrarlanır ve malzemenin tamamı bu şekilde tüketilir
Tepsinin en altına bütün olarak yaydığımız yufkanın dışarı taşan kenarları böreğin üzerine kapatılır ve bir yumurtanın sarısı çırpılarak böreğin üzerine sürülür
170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika kadar pişirilir
Not: Pişen böreğin fırından hemen çıkarılıp ve dışarıda ılınmaya bırakılması tavsiye olunur
_______________________________________
Daha sonra dewam edicem :love1:
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul