Yalnız Mesajı Göster

Biralı Ekmek

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biralı Ekmek



Malzemeler
250 ml siyah bira
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
10 gram yaş maya
1 su bardağı iri çavdar (az dövülmüş)
200 gram un
300 gram çavdar unu
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanısı

1 su bardağı iri öğütülmüş çavdarı 2 su bardağı ılık suda yumuşayıncaya kadar kaynatın içinde 5 dakika bekletip süzün
* Maya, şeker, karbonat ve birayı karıştırın
* Unlar, iri çavdar, (çavdarın birazını üstüne koymak için ayırın) tuz ve maya karışımını karıştırıp, pürüzsüz çok katı olmayan bir hamur yapın Üstü kapalı sıcak bir yerde 2 saat dinlendirin
* Hamuru, unlu tezgahta tekrar yoğurun, 10 parçaya ayırın Yuvarlak şekil verip, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin Üstlerini bir bıcakla çapraz kesin Üstüne un serpin Bir bezle örtüp 2 saat daha dinlendirin Üstlerine su sürüp, kalan çavdarla süsleyin 220 C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 10 dakika pişirin Isıyı 200 Cye düşürüp 15-20 dakika daha pişirin

Not: Derin bir kapta sıcak suyu fırınının alt katına koyun Ekmeğin kuruması önlemiş olursunuz


Alıntı Yaparak Cevapla