Konu
:
Biralı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Biralı Ekmek
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biralı Ekmek
Malzemeler
250 ml
siyah bira
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
10 gram yaş maya
1 su bardağı iri çavdar (az dövülmüş)
200 gram un
300 gram çavdar unu
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanısı
1 su bardağı iri öğütülmüş çavdarı 2 su bardağı ılık suda yumuşayıncaya kadar kaynatın içinde 5 dakika bekletip süzün
* Maya, şeker, karbonat ve birayı karıştırın
* Unlar, iri çavdar, (çavdarın birazını üstüne koymak için ayırın) tuz ve maya karışımını karıştırıp, pürüzsüz çok katı olmayan bir hamur yapın
Üstü kapalı sıcak bir yerde 2 saat dinlendirin
* Hamuru, unlu tezgahta tekrar yoğurun, 10 parçaya ayırın
Yuvarlak şekil verip, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin
Üstlerini bir bıcakla çapraz kesin
Üstüne un serpin
Bir bezle örtüp 2 saat daha dinlendirin
Üstlerine su sürüp, kalan çavdarla süsleyin
220 C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 10 dakika pişirin
Isıyı 200 Cye düşürüp 15-20 dakika daha pişirin
Not: Derin bir kapta sıcak suyu fırınının alt katına koyun
Ekmeğin kuruması önlemiş olursunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul