Konu
:
Milföy Mantısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Mantısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Mantısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Milföy Mantısı Tarifi
Malzemeler:
? 1 paket milföy hamuru
? 250 gr
Kıyma
? 1 orta boy soğan
? Tuz
? Karabiber
Üzeri için:
? Sarımsaklı yoğurt ve pulbiber
Yapılışı:
Soğan çok çok küçük doğranarak kavrulur
Ardından içine kıyma katılıp onunla da kavrulmaya devam edilir
Tuzu ve karabiberi eklenip ocaktan alınır
Her bir milföy karesi 4 parçaya ayrılır
İçlerine kıymalı malzemeden konup sıkıca kapatılır
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, pulbiber serpilir
NOT:
* Pişmeye başlayınca milföyler yayılıp açılabilir
Bu bakımdan arada tekrar fırından çıkarıp sıkıca kapatmak gerekebilir
Ya da hiç böyle bir zahmete girilmeden kapanan tarafları alt kısma getirilerek de pişirilebilir
Mantı hamurunu açmak gerçekten zor iş
hazır alalım deseniz onlardan da bir kıyma tadı alamıyorsunuz
milföy hamuruyla hazırlanan bu mantı, kolay yapılıyor ve gerçek mantı tadını olmada da gerçek kıyma tadını alabiliyorsunuz
İstenirse üzerine az sıvıyağda pulbiber yakılabilir
Dip Not:
Milföy mantısı, canınız mantı çektiği fakat hamur açacak zamanınız olmadığında ve içine soya kıyması doldurulmuş hazır mantıları tüketmek istemediğinizde imdadınıza yetişecek bir tarif
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul