Konu
:
Paskalya Çöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Paskalya Çöreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paskalya Çöreği Tarifi
Paskalya Çöreği Tarifi
MALZEMELER:
1/2 lt süt
1 Su bardağı Sıvı yağ
2 Çay bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı ( Sarısı üzerine sürülecek )
1/2 paket yaş maya (42
gr
olan mayaların yarısı )
1 Tatlı kaşığı mahlep
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
Sütü ılıtıp içine 1/2 paket mayayı koyun ve elinizle eritin
Şekeri, tuzu, yumurta akını, sıvı yağı, mahlep ve vanilyayı ekleyip karıştırın
Daha sonra azar azar elenmiş un ekleyerek hamurunuzu oldukça yumuşak bir kıvamda yoğurun
( Pamuk Poğaça tarifindeki gibi kulak memesinden oldukça yumuşak bir kıvamda olacak hamur ) Elde edilen hamurun üzerini bir bezle sarıp iyice kabarana kadar ılık ortamda mayalandırın
Mayalanan hamurdan istediğiniz küçüklükte 3 beze yapıp her bezeyi elinizle sopa gibi yapıp yan yana koyun ve örgüsü gibi örüp yağlanmış tepsiye koyun
Bu işlemi tüm hamurlar bitene kadar devam edin
Hamurları tepsiye dizerken yan yana bitişik ve yapışık şekilde koyun aralarında mesafe olmamalı
Pişerken daha çok kabarıyorlar
Tepsiye dizilen paskalyalarınızın üzerine yumurta sarısını sürüp susamla süsleyebilirsiniz
170 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul