Konu
:
Paskalya Çöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Paskalya Çöreği Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Paskalya Çöreği Tarifi
Paskalya Çöreği Tarifi
Malzemesi:
600 gr
un
3 adet yumurta
50 gr
margarin
100 gr
pudra şekeri
1 kahve kaşığı toz maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kıyılmış fındık
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Hamur tahtasına unu eleyin
Ortasını açarak mayayı koyun, suyun yarısı ile iyice ezin
Etrafından unları alarak mayanın üzerini örtün
10-15 dakika bekletin
Unun üzeri çatlayınca tekrar ortayı açıp ortasına 2 yumurtayı, yağı, etrafına pudra şekeri, mahlebi, tuzu koyup kalan su ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Özerini örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlendirin
Mayalanınca, hamuru tekrar bir iki defa daha yoğurup 12 eşit parçaya ayırın
Her parçadan unlanmış tahta üzerinde ortası biraz kalın, kenarları ince 15-20 cm
boyunda çubuklar hazırlayın
Sonra üç çubuğu uçlarından biraz birleştirip diğer kısımları gevşekçe saç örgüsü şeklinde sarın
Hafif yağlanmış tepsiye dizip tekrar ılık bir yerde 15^20 dakika daha mayalandırın
Mayalanınca üzerine yumurta sarısı sürüp, orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirin
Not: Paskalya çöreğinin yumuşak ve lezzetli olması için hamuru bir kaç kez mayalandırmak gerekir
Verdiğimiz süre hamurun kabarması için yeterli değilse, mayalanması için hamuru biraz daha fazla bekletebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul