Yalnız Mesajı Göster

Paskalya Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paskalya Çöreği Tarifi



Paskalya Çöreği Tarifi

Malzemesi:
600 gr un
3 adet yumurta
50 gr margarin
100 gr pudra şekeri
1 kahve kaşığı toz maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kıyılmış fındık
1 tutam tuz

Hazırlanışı:
Hamur tahtasına unu eleyin Ortasını açarak mayayı koyun, suyun yarısı ile iyice ezin Etrafından unları alarak mayanın üzerini örtün 10-15 dakika bekletin Unun üzeri çatlayınca tekrar ortayı açıp ortasına 2 yumurtayı, yağı, etrafına pudra şekeri, mahlebi, tuzu koyup kalan su ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Özerini örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlendirin Mayalanınca, hamuru tekrar bir iki defa daha yoğurup 12 eşit parçaya ayırın Her parçadan unlanmış tahta üzerinde ortası biraz kalın, kenarları ince 15-20 cm boyunda çubuklar hazırlayın Sonra üç çubuğu uçlarından biraz birleştirip diğer kısımları gevşekçe saç örgüsü şeklinde sarın Hafif yağlanmış tepsiye dizip tekrar ılık bir yerde 15^20 dakika daha mayalandırın Mayalanınca üzerine yumurta sarısı sürüp, orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirin

Not: Paskalya çöreğinin yumuşak ve lezzetli olması için hamuru bir kaç kez mayalandırmak gerekir Verdiğimiz süre hamurun kabarması için yeterli değilse, mayalanması için hamuru biraz daha fazla bekletebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla