Konu
:
Paskalya Çöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Paskalya Çöreği Tarifi
10-28-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Paskalya Çöreği Tarifi
Yarım kg
un
3 adet yumurta
1 kahve fincanı toz maya
1 çay bardağı ılık su
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı mahlep
Unu bir kaba eleyip, ortasını açın
Mayayı koyup, ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve 2 dakika bekleyin
Ardından 2 adet yumurtayı, margarini, pudraşekerini ve mahlebi ekleyin
Kalan tuzu ve suyu koyup, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun
Üzerini örtüp, ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin
Üç parçaya bölün
Bir parçasını kalın, iki parçasını ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü şeklinde sarın
Yağlanmış tepsiye koyup, 10 dakika daha dinlendirin
Fırına vermeden önce üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün
175 dereceli fırında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul