Konu
:
Domates Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Domates Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Böreği Tarifi
Domates Böreği Tarifi
1 tatlı kaşığı tereyağ
360 gr (3 su bardağı) tart hamuru
500 gr sert domates (ince doğranmış)
1 orta boy soğan (halka halka doğranıp halkaları ayrılmış)
125 gr mantar (temizlenip doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz hardal
125 gr (1 su bardağı) gravyer peyniri (rendelenmiş)
1 yumurta (hafif çırpılmış)
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız
20 cm'lik bir börek tepsisini tereyağı ile yağlayınız
Hafifçe unlanmış bir hamur tahtası üstünde tart hamurunun yarısını 25 cm çapında bir daire halinde açınız
Sonra bu hamuru börek tepsisinin dibine koyup, parmaklarınızla bastırınız
Taşan fazlalıkları bir bıçakla keserek bir kenara ayırınız
Domateslerin, soğanın ve mantarın yarısını tepsinin ortasına yerleştirip kenar kısmını boş bırakınız
Üstüne tuzun, biberin hardalın ve peynirin yarısını serpiniz
Sonra yeniden kalan domateslerden başlayarak aynı sırayla kalan bütün malzemeyi katlar halinde diziniz
Hamurun kenarlarını suyla nemlendiriniz
Artan hamuru 25 cm'lik bir daire biçiminde açınız
Tepsideki malzemelerin üstüne koyup kenarlarını bastırarak yapıştırınız
Fazlalıkları kesip, süsler yaparak böreğin üstünü süsleyiniz
Çırpılmış yumurtayı bir fırçayla üstüne sürünüz
Böreğin ortasını küçük çarpı biçiminde yarınız
Tepsiyi fırına koyup 20 - 25 dakika, böreğin üstü kızarana kadar pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul