Konu
:
Kestaneli Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Ekmek Tarifi
Kestaneli Ekmek Tarifi
Malzemeler :
5 su b
söke un
yarım paket yaşmaya
2 çorba k
tereyağı
2 yumurta
1 çay b
süt
1 çorba k
bal
1 tatlı k
tuz
1 kase kestane
Alabildiği kadar su
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın
Ortasını açarak içine yumurtayı, sütü, mayayı, balı alarak önce sıvı kısmını karıştırın
Daha sonra üzerine haşlandıktan sonra doğrayıcıdan geçirilen kestaneleri ilave edin
Tereyağını da ekledikten sonra ortadan itibaren yoğurmaya başlayın
Hazırladığınız hamurdan biraz ayırdıktan sonra ortalama 9 bezeye ayırarak yuvarlayın
Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine biraz bastırdıktan sonra, ayırdığınız hamurdan üzeri için tac yapın
Bunun için hamurdan 8 minik top yapın
Her birini uzun fitil yaptıktan sonra 2ye katlayıp, rulo yapın
Ekmeklerin üzerine yerleştirerek yumurta sarısı sürün
ÜZerine birer tane kestane kondurarak bir süre mayalandırın
Ardından önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul