Yalnız Mesajı Göster

Çam Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çam Kurabiyesi Tarifi Yapılışı



Çam Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler
125 gr Margarin
2/3 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü

Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak fırını 160 derecede ısıtınYağ, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı küçük bir kapta karıştırın Hafif bir krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın

Unu eleyerek kaba alın Küşüzümlerini ilave edin Yumuşak bir hamur haline gelene dek karıştırın Hafifçe unlanmış bir zeminde yumuşak hareketlerle yoğurun

Hamuru ikiye bölün Hamurun yarısını iki yaprak yağlı kağıdın arasına koyun İnce bir hamur haline gelene dek açın İkinci hamuru da aynı şekilde açın 20 dakika buzdolabında dinlendirin

Şekilli kalıplar kullanarak hamuru kesin Fırının en üst rafında 20 dakika pişirin Çıkarttıktan sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin Daha sonra tepsiden alıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla